Ембаргото върху руския петрол, което влезе в сила от 5 декември,

...
Ембаргото върху руския петрол, което влезе в сила от 5 декември,
Коментари Харесай

Ето как тази наша съседка спря да внася руски петрол без това да е голям проблем

Ембаргото върху съветския нефт, което влезе в действие от 5 декември, няма да засегне Румъния, тъй като петролните компании в страната са намерили различни запаси и към този момент не внасят съветски нефт. Това съобщи министърът на енергетиката Вирджил Попеску, представен от локалните медии.

" Ние не бездействахме в очакване на 5 декември, а организирахме няколко полемики с петролните компании и от предходната седмица всички рафинерии в Румъния преработват единствено неруски нефт. Така че, Румъния е самостоятелна от съветския нефт ", съобщи Попеску.
 Ембарго притиска Москва да
Ембарго притиска Москва да " ухажва " съвсем всеки, искащ да купи петрола й

През декември ще настъпи цялостно петролно ембарго

Основен производител на горива и нефтопродукти в Румъния е рафинерията " Петромидия ", която е ситуирана на брега на Черно море, наоколо до пристанището Констанца. Тя е благосъстоятелност на " КазМунайГаз Интернешънъл Груп ", която е 100% благосъстоятелност на казахстанската нефтена и газова компания " КазМунайГаз ".

Румъния поддържа и слагането на таван на цената на съветския природен газ, който се внася в Европейски Съюз.

За разлика от България, северната ни съседка не е договаряла изключение от петролното ембарго за вноса на съветски недопечен петрол за преправка.

За разлика от Румъния, Англия продължава да купува нефт от Русия, единствено че го прави през трети страни. Тази информация беше оповестена неотдавна в публикация на английския вестник The Sunday Times.

Както се прецизира в там, след началото на военните дейности в Украйна, в английски пристанища са пристигнали общо 39 танкера с съветски нефт на обща стойност над £200 милиона. Товарът обаче е заявен като импорт от други страни.
 България и Румъния с общ план за два ВЕЦ-а на Дунав
България и Румъния с общ план за два ВЕЦ-а на Дунав

Предстои сключване на меморандум за сътрудничество
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР